ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Tanık sıfatıyla ifade veren Ömer Y, FETÖ ile örgütle iltisaklı dershaneye gitmesi üzerine tanıştığını anlattı.

Sanıklardan eski teğmen Ömer Faruk Göçük'ün Kara Harp Okulundan devre arkadaşı olduğunu, "sohbet" adı verilen bazı örgüt toplantılarına birlikte katıldıklarını dile getiren Ömer Y, Göçük'ün toplantılara istekli gitmediğini belirtti.

Kendisinin 17-25 Aralık sürecinden sonra toplantılara katılmadığını beyan eden Ömer Y, sonrasındaki dönemde Göçük'ün örgütle bağının bulunup bulunmadığını bilmediğini söyledi.

Kod adı "Özcan"

Tanık Adnan K, üsteğmen rütbesiyle Şırnak'ta görevliyken hakkında yürütülen ankesörlü telefon soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırıldığını beyan etti.

Üniversite yıllarında devlet yurdunda yer olmadığı için FETÖ'ye ait yurtta kaldığını, sonrasındaki süreçte subaylık sınavlarını kazanarak mesleğe başladığını anlatan Adnan K, sanık eski üsteğmen İbrahim Zengin'in de örgüt sohbetlerine gelenlerden olduğunu söyledi.

Zengin'in "Özcan" kod adını kullandığını belirten Adnan K, "2015'ten sonra gittiğim evlerde Zengin de vardı. İlk görüştüğümüzde bana Özcan olarak tanıtmışlardı. Zengin görüşmelere çok sık gelmiyordu. Ben 2-3 haftada bir giderdim görüşmelere ama Zengin'i bazen ayda bir, bazen de 2 ayda bir görürdüm." diye konuştu.

Darbe sanığı subay "mahrem yapı"danmış

Tanık Mithat A, 2004'te gittiği FETÖ dershanesinde örgüt yapılanmasıyla tanıştığını, kendisinden sorumlu mahrem imamın kod adının da "Hamdullah" olduğunu beyan etti.

Hamdullah'ın kendisini sanık Sinan Ünal'ın da bulunduğu bekar evine yerleştirdiğini, zaman zaman sohbetlere geldiğini anlatan Mithat A, kendisine "Nihat" diye seslendiğini söyledi.

Emniyette verdiği ifadede geçen, "Sinan Ünal da benim gibi mahrem yapı içinde bulunan subaylardan biridir." beyanının doğru olup olmadığı sorulan Mithat A, ifadesini hür iradesiyle verdiğini dile getirerek, doğru olduğu açıklamasını yaptı.

Askeri sınavlara örgüt evinde hazırlanmış

Tanık olarak dinlenen Burhan Ş. de üniversite yıllarında FETÖ ile tanıştığını, bu dönemde örgüt evlerinde kalan lise öğrencilerine ders çalıştırdığını anlattı.

Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı

Söz konusu öğrencilerden birinin de sanık eski teğmen Mustafa Koçak olduğunu beyan eden Burhan Ş, Koçak'ın askeri sınavlara örgüt evinde hazırlanarak kazandığını dile getirdi.

Burhan Ş, Koçak'ın askeri okula yerleşmesinden sonra da FETÖ üyeleri ile temasa geçtiğini bildiğini kaydetti.

Muhabir: İsmet Karakaş

Kaynak: AA