Konak'ın Kulibay Mahallesi'nda de Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında eğitim öğretime açılan Yıldırım Kemal Bey İlkokulu, istinat duvarının çökme tehlikesi nedeniyle iki yıl önce boşaltıldı. Okulda eğitim gören 1500 öğrenci, 19 Mayıs Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlkokulu'na gönderildi. 

Hırsızlar da okulun boşaltılmasını fırsat bildi. Kapı kilitlerini kıran hırsızlar okulun elektrik kablolarını, musluklarını, işe yarayan her şeyi çaldı. Okulun camlarının büyük bölümü de kırıldı. Sınıflara pislikten, kokudan girilmez oldu. İşe yarayan birşey bırakmayan hırsızlar, şimdi de okulun çatısındaki kiremitleri söküp götürmeye başladı. Bu yıl başlarında ise okul bahçesindeki, önceden tiyatro gösterilerin yapıldığı, konferans salonu olarak da kullanılan bina yakıldı. 

SEMT HALKI TEPKİLİ

Okulun bulunduğu Kubilay Mahallesi'nde yaşayanlar yetkililerden bu talanı durdurmalarını isteyerek şöyle dedi:'Boşaltma gerekçesi, okulun istinat duvarında çökme riski olması ve binanın güçlendirilip, yenilenmesiydi. Ancak iki yıldır okulun yenilenmesi için hiçbir girişimde bulunulmadı. Hırsızlıklar gece oluyor. Her gün bir şeyler sökülüp götürüldü. Şimdi de sıra okulun çatısındaki keremitlere geldi. Yerinden sökülen bir iğne dahi olsa milli servet. Bu okuldan önemli insanlar mezun oldu. Cumhuriyetin bir eseri olan bu okula sahip çıkılmaması çok üzücü' diye konuştu.

Kaynak: DHA