Gezi korkusu nedeniyle, Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı çevresi yayaların girişine kapatıldı. Taksim Metro istasyonu da kullanılmıyor.

Gezi Parkı, Taksim Metro istasyonu yayaların kullanımına kapatıldı. Cumhuriyet Anıtı da polis çemberine alındı, anıta yayaların yaklaşmasına izin verilmiyor. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda polis Taksim Meydanı ve Gezi Parkı girişinde konuşlandırıldı. Polis yayaların Gezi Parkı'na girmesine izin vermiyor. Taksim Meydanı'na ve meydana çıkan yollara TOMA ve polis ekipleri yerleştirildi.

[Haber görseli]

POLİS İZİN VERMEDİ GRUP DAĞILDI

Gezi direnişini 2. yılında bazı gruplar İstiklal Caddesi'nde toplanarak ellerindeki karanfil, pankart ve dövizlerle Gezi Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ve TOMA'lar Fransız Konsolosluğu önünde kalabalığın önünü kesti; geçişlere izin vermedi. Bunun üzerine kalabalıktan bazıları sloganlar eşliğinde oturma eylemine başladı.

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş ile şarkıcı Ferhat Tunç'un kortejin ön saflarında yer aldığı görüldü.

Gezi Parkı'na gitmek isteyen grup ile çevik kuvvet ekipleri karşılıklı olarak bir süre Fransız Konsolosluğu önünde bekledi.

Kalabalık saat 14.00 sıralarında eyleme son verdi; İstiklal Caddesi ara sokaklarına dağıldı. Polisin İstiklal Caddesi girişindeki bekleyişi ise sürüyor.

Cumhuriyet