Vatandaşlar ve tüketici örgütü temsilcileri, taksilerde başlatılan 'indi-bindi' ücretlerinin kısa mesafeye gitmek isteyen yolcuların alınmaması sorununa çözüm olmadığını belirtti. Tüketici Başvuru Merkez Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Taksici, aracına binen müşteriyi istediği yere götürmek zorunda" dedi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, taksilerin kısa mesafeye gidecek yolcuları almama durumunun özellikle sabah ve akşam saatleri, turistik ve kalabalık bölgelerde yoğunlaştığı vurgulandı.

Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Hiçbir taksici 'arabayı teslim edeceğim, değişime gidiyorum' diye bir mazeret beyan edemez. Bankaya saat 16.50'de girdiğinizde size 'banka kapandı, çıkın' diyemezler. Taksiciler, genelde müşteriyi aldıktan ve gideceği yeri öğrendikten sonra değişime gideceğini söylüyor. Taksici, aracına binen müşteriyi istediği yere götürmek zorunda" diye konuştu.

TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal da, "(İndi-bindi ücreti) Bu uygulama dahi soruna çözüm olmadı. Kısa mesafede yolcu alınmaması problemine ilişkin şikayetler her geçen gün artarak devam ediyor" dedi.

https://t24.com.tr/haber/taksilerin-kisa-mesafeye-yolcu-almama-problemine-indi-bindi-ucreti-de-cozum-olmadi,830092