İSTANBUL

Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla aralarında firari maznun Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emektar itimat müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunmuş olduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, sanıkların alıkonulma hallerinin devamına karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam fail duruşmada, iddianamenin okunmasının ardından, tutuklu sanıklar ile avukatlarınca tahliyeye müteveccih talepler sıralandı.

Tutuklu sanıklardan Hidayet Karaca, iddianamede tutuklanmasını ve yargılanmasını gerektirecek rastgele müşterek tutanak olmadığını savunarak, 'Benim tutukluluğuma esbabımucibe olarak, müşterek göstergeç dizisinin senaryosunda sabık ifadeler gösterilmiş. Senaryonun yazarı belli, çekeni belli, senaristti belli. Tamamen hayalet ürünü bulunan müşterek senaryodan aylarca tutuklu bulunuyorum. Tahliyemi istem ediyorum' dedi.

Karaca, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgilendiren verdiği 'ihlal' sonucuna da değinerek, 'Birazdan Can Dündar ile ilgilendiren karar vereceksiniz. Milyonlarca insanoğlu kararınızı bekliyor. Anayasa Mahkemesi kararı anlatım özgürlüğünü savunuyor'diye konuştu.

Taleplerin peşi sıra duruşmaya müşterek müddet ara sağlayan duruşma heyeti, baştan başlamış bulunan duruşmada davaya bağlı ara kararını açıkladı.

Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ekrem Çelik, Ertan Erçıktı, Hidayet Karaca, Hüseyin Nohut, Mustafa Kılıçarslan, Ömer Köse, Ahmet Öztürk ve Erol Demirhan'ın, üzerilerine müeccel suçların mahiyet ve mahiyeti ile bulunan tutanak niteliğine uyarınca alıkonulma hallerinin devamına mütehakkim duruşma heyeti, sıralanmış olacak halde duruşmayı 29, 30 ve 31 Mart'a erteledi.

Muhabir: Yunus Ege, Murat Kaya İstanbul

Kaynak: AA