Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla, aralarında firari maznun Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emektar inanma müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunmuş olduğu 10'u vakfedilmiş 33 sanığın yargılandığı davanın 5. duruşması başladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmaya, vakfedilmiş sanıklar Hidayet Karaca, emektar inanma müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ertan Erçıktı, Ömer Köse, Erol Demirhan ile Ekrem Çelik, Hüseyin Nohut, Ahmet Öztürk ve Mustafa Kılıçarslan ve bambaşka suçtan vakfedilmiş 3 maznun katıldı.

Aralarında emektar inanma müdürü Tufan Ergüder'in de bulunmuş olduğu 10 tutuklanmadan maznun ile tarafların avukatlarının katılmış olduğu duruşmaya, yokluğunda tutuklanmasına değişmeyen sunulan firari maznun Fetullah Gülen katılmadı.

Duruşma başladığı tam kimi maznun avukatları, vakfedilmiş sanıklarla murafaa salonunun birlikte mevcut odada mülaki olmak düşüncesince müsaade istedi. Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar da görüşmeye müsaade verdi. Bunun dair vakfedilmiş sanıklar ile birlikte bölüm avukat odaya geçti.

Duruşma, tutanak katiplerinin, iddianameyi 220. sayfasından itibaren okumasıyla bitmeme ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanmakta olan iddianamede, birlikte numaralı maznun Gülen ile vakfedilmiş sanıklardan Karaca, 'silahlı yıldırı örgütü ihdas etmek ve yönetmek'le suçlanırken, öbür 31 sanığın 'silahlı yıldırı örgütü üyesi olma' suçundan cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA