Öğretmen O.O.Ö.’nün tutuklanmasına neden olan olaylar 2013 Nisan ayında başladı. Bir kız öğrenci öğretmeninin kendisini taciz ettiğini annesine anlattı. Anne B.K., Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Fakat öğretmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında okula giden anne, öğretmeni tekrar okulda görünce, emniyete ve savcılığa gidip şikayetçi oldu. Öğretmen O.O.Ö., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir Motor ve Meslek Lisesi’ne tayin edildi. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekipleri okulda yaptıkları araştırma sonucu yaşları 15- 17 arasında değişen 11 kız öğrencinin de tacize uğradığını ve şikayetçi olduklarını tespit etti.

Savcının talimatıyla harekete geçen İlçe Asayiş Çocuk Bürosu Ekipleri, geçen 7 Ekim’de İzmir’de görev yapan öğretmen O.O.Ö.’yü gözaltına aldı. Öğretmen nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı’nın bir üst mahkemeye itirazı sonucu öğretmen O.O.Ö., 10 Ekim’de tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zafer Sercan Yetişer, O.O.Ö.’nün, kız öğrenciler üzerinde, öğretmenlik görevi nedeniyle sahip olduğu eğitici-öğretici vasfı ile eğitim-öğretim ilişkisinden kaynaklanan nüfuzunu kötüye kullanarak muhtelif zamalarda ’cinsel istismar’ ve ’cinsel taciz’ suçlarını işlediğini belirtti. Savcı Yetişer, hazırladığı iddianamade, süpheli öğretmen O.O.Ö.’nün kız öğrencilerden E.K.’yı, okulda resim sınıfının boyanması sırasında üzerine boya dökülmesi üzerine, erkekler tuvaletine götürüp, bezle giysilerini sildiğini ve eliyle de kalçasını okşadığını belirtti. Ayrıca diğer kız öğrenciler İ.Y., F.I.Ç., C.D., E.Ö.A., T.O., G.A., A.P., R.İ., İ.Y.Ç ve E.Y.’nin yanaklarından öpüp, bacaklarını ve göğüslerini okşadığını, piknikte de kucağına alıp, elbiselerini ıslatıp iç çamaşırlarının görünmesine neden olduğunu belirtti.

İddianamede ayrıca, öğretmen O.O.Ö’nün kız öğrencilere, internet uygulaması WhatsApp üzerinden attığı ve sözlü olarak söylediği, cinsel içerikli ’Canımsın’, ’Eşeğimi özledim ben’, ’Yok eşeğin olmuyo sıpan daha iyi’, ’Güzel tuvaleti olan’, ’Kraliçem, prensesim’, ’Cadım, meleğim’, ’Sen at aygır argosunu biliyonmu, kız geçer at gibi, kız derler bin gez’, ’Sen güzel kızsın, boylu poslu, narin kızlar için at denir, az kilo versen yakışır diycem ve olayı yine kiloya bağlıcam ve yırtıcam’, ’Sen eşek olma at ol narin ol, ama sıpam olma minik midillim ol, eşeğim atım’, ’Isırırım seni, telefonu da seni de ısırırım’, ’Kopyayı döşemissin sildim onları bir daha böyle şeyler istemem ısırırlar zaten ısırılacak gibisin’, ’Bügün başına bir şey gelmesse bir daha hiç gelmez’, ’Sırtıma alayım mı’ ve ’Sarı lacivert sana çok yakışmış canım’ gibi sözler yazdığına, ayrıca mağdurelerden E.K., A.P., G.A. ve R.İ.’in bu olaylardan dolayı hastaneden alınan raporlarda ruh sağlıklarının bozulduğuna da yer verdi.

Savcı, öğretmen O.O.Ö.’nün bu eylemlerinden dolayı, mağdurelere karşı zincirleme ’cinsel istismar’ ve ’cinsel taciz’ suçunu işlediğini belirterek Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması istemiyle dava açtı. Toplam 142 yıl hapis cezasına çarptırılması istenen O.O.Ö.’nün, önümüzdeki günlerde, hakim önüne çıkacağı belirtildi.

gazetevatan