ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tacikistan'da gözaltına alınan avukatların THY uçağıyla Duşanbe'den İstanbul'a geleceklerini bildirdi.

Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk avukatlar İHH Yönetim Kurulu ve Hukukçular Derneği üyesi Gülden Sönmez ve Uluslararası Hukukçular Birliği üyesi Emine Yıldırım ile tercümanları Zaur Beg'in uçakla Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'den İstanbul'a hareket edeceklerini duyurdu.

Mesajında, 'Çok şükür ki iyi haberi aldık. Gülden Sönmez ve beraberindekiler Duşanbe'den THY'ye bağlı bir uçakla İstanbul'a hareket edecekler' ifadesini kullanan Çavuşoğlu, avukatlarla tercümanın saat 09.00'da Atatürk Havalimanı'nda olacaklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, 'Gülden Sönmez ve arkadaşlarına geçmiş olsun mesajımızı iletiyoruz' dedi.

Türk avukatlar heyeti, Tacikistan hükümetinin tutukladığı Tacikistan'daki İslami Kalkınma Partisi üyeleri arasında bulunan SİPAR Avukatlar Birliği üyesi hukukçularla dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla 20 Ocak'ta Duşanbe'ye gitmek için Atatürk Havalimanı'na gitmiş ancak 6 kişilik heyetten sadece Sönmez, Yıldırım ile tercüman Beg'in Tacikistan'a gitmesine izin verilmişti.

Türk avukatlar heyeti, programları uyarınca önceki gün bazı tutuklu yakınları ve avukatlarıyla görüşmelerinin ardından dün Tacikistan polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca


Kaynak: AA