ANKARA

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95'inci sene dönümü iklim içi ve iklim haricinde ayrışık etkinliklerle kutlandı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı kaleme almış bulunduğu Taceddin Dergahı'nda 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı' düzenlendi.

Programda hürmet duruşunun peşi sıra mehterler ekibi eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Daha sonraları 'Çanakkale Şehitleri' koşuk kıraat yarışmasında müşterek numara bulunan Mamak Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi talebesi Zeynep Bostan, koşuk okudu.

Programa eklenmiş bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, icra ettiği konuşmada, 'İstiklal Marşı, dört başı mamur milletimiz düşüncesince müşterek ulusal uyuşma metnidir. Üzerinde anlaştığımız, uzlaştığımız, bu milleti ulus özne değerlerin ne bulunduğu dair çerçeveyi çizen ulusal uyuşma metnimizdir. Bu değerler itibarıyla dört başı mamur ulus düşüncesince aşırı önemlidir. Biz maarif toplumu düşüncesince başkaca aşırı ehemmiyetli ve kalburüstü zira İstiklal Marşı'nın ulusal marş adına kabulünde Maarif Vekaleti adına bizim de çorbada müşterek nebze tuzumuz var' dedi.

Programda 'Çanakkale Şehitleri' koşuk kıraat yarışmasında dereceye giren öğrencilere ihsanıhümayun verilmesinin peşi sıra Kur'anı Kerim tilaveti dinlendi.

Anma etkinliği, 5 yaşındaki Asude Ödemiş ve 6 yaşındaki Halim Erdem İlisti isminde çocukların, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okumasıyla sonuç buldu. İstiklal Marşı okurken cisim dillerini de kullanan çocuklar, etkinliğe katılanlardan iri dikkat gördü.

Bu arada Antalya ve Muğla'da, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ayrışık etkinliklerle kutlandı.

Antalya Kültür Merkezi'nde planlı '12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'nda, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlinde İstiklal Marşı okundu.

Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde planlı programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kabilinden planlı 'Bir sorun adamı Mehmet Akif' mevzulu kitabet yarışmasında dereceye giren Muğla Anadolu Lisesi 11. Sınıf talebesi Ali Rıza Altın, Yönelt Anadolu Lisesi 10. Sınıf talebesi Selin Kış ve Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi 11. Sınıf talebesi Gülsüm Uslu'ya ödüllerini Muğla Valisi Amir Çiçek verdi.


Muhabir: Zehra Aydın










Kaynak: AA