ANKARA - MERVE YILDIZALP

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların, gençlerin ülkenin geleceğini, umudunu temsil ettiğini söyledi. "Onlar ne kadar eğitimli, güçlü, mutlu olursa, biz ve ülkemiz de geleceğe o kadar güvenle bakıyoruz demektir." diyen Kaya, çocukların, herhangi bir istisna ya da engel olmadan eğitim imkanlarına ulaşabilmesinin önemine dikkati çekti.

Bakan Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çocuklarımızın eğitim hayatları boyunca barınma ihtiyaçlarını karşılamak, ailelere destek olmak için özellikle orta öğretimde yurt yapımına ağırlık veriyoruz. Çocuklarımızın yatılı bir şekilde okul hayatlarını sürdürmeleri için imkan sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için yurt yapımı çok önemli. Ailelerimizin, çocuklarını herhangi bir endişe duymadan okula yollayabilmeleri için yurtlarımızı daha da yaygınlaştırmamız lazım. İnşallah önümüzdeki dönemde bu konudaki hızımızı da artıracağız."

Yurt projeleri için 398 milyon lira kaynak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verilerine göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Fonu kaynakları ile 8 yıl içinde yapılması planlanan 242 ortaöğretim yurt projesinden 129'u tamamlanarak hizmete girdi.

SYDT Fonu kaynakları ile 1986'dan bu yana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarının talepleri doğrultusunda öğrenci yurtları inşa ediliyor. SYDT Fonu kaynakları ile 1988-2005 yıllarında toplam 305 öğrenci yurdu yapılırken, temmuz 2009'da alınan SYDT Fonu kararı ile ortaöğretim öğrenci yurt projeleri yeniden desteklenmeye başlandı.

SYDT Fon Kurulunca yapımı onaylanan yurt projeleri, bölgesel, coğrafi ve idari farklılık ve zorluklara göre çeşitlilik gösteriyor. Yurtların ortalama inşa süresi 2 ila 2,5 yıl arasında değişirken, tadilat projeleri ilk yıl içerisinde tamamlanıyor. Bugüne kadar söz konusu yurt projeleri için toplam 398 milyon 950 bin 242 lira kaynak aktarıldı.

Kaynak: AA