ADIYAMAN

Adıyaman'da yaşayan Suriyeliler, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vererek ellerindeki Türk bayrakları ile askerlik şubesine başvurdu.

Kent merkezindeki yaklaşık 200 Suriyeli, ellerinde Türk bayrakları ile minibüs ve araçlarla Adıyaman Askerlik Şubesi'ne geldi.

Suriyeliler adına konuşan Mahmut El Hüseyin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olduklarını ve askere gitmek istediklerini söyledi.

Anne, baba ve çocuklarını Türkiye için feda edeceklerini belirten Hüseyin, "Savaşmak için canımızı veririz. Bir grup Suriyeli kardeşimiz ile Adıyaman Askerlik Şubesine geldik. Elimizdeki dilekçe ile asker olmak için başvuru yapacağız.Türkiye için elimizden geleni yaparız." dedi.

Konuşmanın ardından Suriyeliler, daha sonra Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ile görüşerek dilekçelerini teslim etti.

Malatya

Malatya'da bir grup Suriyeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla birlikte Malatya Askerlik Bölge Başkanlığına gelen Malatya Beydağı Konaklama Tesisi'nde yaşayan bir grup Suriyeli, gönüllü askerlik için başvuru yaptı.

Suriyeli Mahmut Elali, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhaliflere ve Türkiye'ye destek vermek için geldiklerini ve ülkelerine dönmek istediklerini belirtti.

Her zaman desteğe hazır olduklarını söyleyen Elali, "Biz istiyoruz ki Afrin PKK’lılardan temizlensin, milletimiz yurduna dönsün. İnşallah biz geri dönebiliriz toprağımıza. Biz istiyoruz ki toprağımıza dönelim. DEAŞ'tan kimse kalmasın istiyoruz. Mülteciler topraklarına dönsünler. Türk askerlerine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Suriye'de beraber yaşarız." diye konuştu.

Ragıp Şaban ise Afrin'in terörden temizlenmesini isteyerek Allah'tan Türk askerlerini korumasını istedi.

Rami Karasan da evlerine geri dönmek istediklerini ve Türkiye'ye yaptıkları desteklerden dolayı çok teşekkür ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından gönüllü askere gitmek isteyen Suriyeliler'in dilekçeleri Askerlik Bölge Başkanlığına teslim edildi.

Muhabir: Kemal Karagöz,Emrah Gökmen

Kaynak: AA