ANKARA - SİNAN USLU

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü'nde Avrupa ülkelerine, Suriyeli sığınmacı çocukların "savaşı durdurun" mesajıyla seslendi.

Mardin, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Hatay ve Kilis'teki AK Parti kadın teşkilatları, Suriyeli sığınmacı çocukların barınaklarda yaptıkları resimlerden bastırılan kartpostalları, postaya verdi.

AK Parti'li kadınlar, kartpostalları, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve yardımcılarına, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin merkez ve ABD şubelerine, Uluslararası Göç Örgütü'ne, yabancı ülkelerin Türkiye'deki büyükelçilikleri ve başkonsolosluklarına postaladı.

Kartpostallar, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya ve Yunanistan'ın aralarında bulunduğu toplam 28 ülkedeki 758 yetkiliye gönderildi.

"Ben Suriyeli bir çocuğum." diye başlayan posta kartlarında, şunlar kaydedildi:

"Anavatanımda 2011 yılından beri iç savaş var. Bu kanlı kavganın en büyük kurbanı biz çocuklarız. Savaş başladığından bu yana onbinlerce çocuk bombardıman sonucu öldü. İnsanlığın en temel görevi yaşatmaksa eğer haydi o zaman. Sessiz çığlığımın sesi sen ol. Ben yaşamak istiyorum. Sen bu kanlı savaşa 'dur' de." 

Kaynak: AA