Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası düşüncesince 28 Kasım 2015'te başlatılan operasyonda bölgenin yüzdelik 99'u teröristlerden arındırıldı.

Sokağa çıkacak yasağının sürdüğü 6 mahalle ve birlikte caddenin belli başlı bölümünde bitmeme fail operasyonda, bugüne derece 268 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi, 354 el inşası patlayıcı imha edildi.

Bölgenin yüzdelik 99'u temizlendi

Operasyonlarla yüzdelik 99'u teröristlerden temizlenen bölgede, mahalle sakinlerinin tamamına yakını alanı bırakma ederken, asayiş güçleri, ters bölgeye sıkışan teşekkül personellerinin saldırılarından düşünce duyarak evlerinden boşanmak talip vatandaşları sakıncasız biçimde boşaltma ediyor. Bölgede kesif pıtrak zırhlı araçlardan megafonlarla sivillere 'tahliye', teröristlere ise 'teslim olun' çağrıları yapılıyor.

Teröristlerce ana yol ve sokaklara yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi kararı yollarda çukur, evlerde ise hasar oluştu, korunma ve yer gayeli kullanıldıkları belirlenen, aralarında zamanı yapıların da bulunmuş olduğu baş döndürücü sayıda ev, cami ve kilise de kullanılamaz bir duruma geldi.

Kaynak: AA