Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı 6 mahallede teröristlere yönelik güvenlik güçlerince başlatılan operasyon devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokaklarda oluşturulan barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım'dan bu yana sürüyor.

Güvenlik güçlerinin 6 mahallede yoğunlaştırdığı operasyonlarda şimdiye kadar çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Söz konusu mahallelerde direnci kırılan teröristler ise eylemlerini bu kez sokağa çıkma yasağı olmayan mahallelere kaydırdı.

Teröristlerin, sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Lalebey ile Ziya Gökalp mahallelerindeki bazı sokaklarda hendek kazıp barikat kurmasıyla vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

Terör saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek yasak bulunmayan mahallelere göç eden ancak yerleştikleri mahallelerde de hendek kazılıp barikat kurulduğunu gören vatandaşlar yeniden tedirginlik yaşamaya başladı.

'Hendek ve barikatların bir an önce temizlenmesini istiyoruz'

Ziya Gökalp Mahallesi'nde yaşayan M.S, evlerinden baktıklarında yüzleri kapalı silahlı kişilerin hendek kazdığını gördüklerini belirterek, 'Başka yerlerde yaşayan akrabalarım bana 'neden bunlara sesinizi çıkarmıyorsunuz' diyor. Ben nasıl sesimi çıkarayım, ellerinde silah var, çocuklarıma zarar vermelerinden korkuyorum. Bunların bir an önce temizlenmesini istiyorum. Diğer mahallelerde yaşananları biz de yaşamak istemiyoruz. Oradan göç edenler, buraya geldi. Peki biz nereye gideceğiz?' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA