DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği terör saldırısında yaşamını yitiren 13 kişinin kimlikleri belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, saldırının faillerinin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Sarıkamış Mahallesi'ndeki saldırının ardından kaybolduğu bildirilen kişilerin sayısı 13'e yükseldi.

Kimlik tespiti için gönderilen DNA örneklerinin bir kısmının İstanbul Adli Tıp Kurumundaki incelemesinin tamamlandığı, kuruma analiz için yeni DNA örnekleri gönderildiği öğrenildi.

Bu arada, patlamaya ilişkin şu ana kadar herhangi bir gözaltı olmadığı bildirildi.

13 kişinin kimlik tespiti yapıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Sur ilçesi Dürümlü mezrasında 12 Mayıs'ta saat 22.30 sularında bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü kamyonun patlatılması sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği ve 23 kişinin de yaralandığı olaya ilişkin başlattığı 5 ayrı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında hayatını kaybeden ve kimlikleri tespit edilen 3 vatandaşın cenazelerinin otopsi işlemlerinin ardından 13 Mayıs'ta ailelerine teslim edildiği anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hayatını kaybeden 13 vatandaşımızın İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılan DNA ve kimlik tespit çalışmaları tamamlandı ve cenazeler ailelerine teslim edilecek. Yürütülen soruşturmalar kapsamında, olayın meydana geldiği alanda olay yeri inceleme çalışmalarının yapıldığı, olaya ait delillerin toplandığı, olayın görgü tanıklarının beyanlarının tespit edildiği, delil toplama ve şüphelilerin tespitine yönelik çalışmaların titizlikle çok yönlü olarak devam ediyor."

Kaynak: AA