DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin hepsi ile Dabanoğlu Mahallesi'nin 4 sokağındaki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Kamu düzeninin sağlanması, PKK'lı teröristlerin kurmuş oldukları barikatların kaldırılması, kazdıkları çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası şartıyla planlı operasyonda vatandaşların dirilik ve dünyalık güvenliğini güvence dibine kabul etmek düşüncesince Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde muteber sokağa çıkma yasağı, 08.00 bakımından bazı yerlerde sona erdi.

Sur Kaymakamlığının amme düzeni ve güvenliği sağlanan Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin hepsi ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklar düşüncesince sokağa çıkma yasağını kaldırmasının peşi sıra evlerine dönen aşırı sayıda aile, kolluk arama noktasında yukarı aramasından geçirildi.

Aileler teröristlere aksülamel gösterdi

Üç kocaoğlan epey süreden sonradan evlerine munsap vatandaşların hararetli bulunduğu gözlenirken, bazı kadınlar, yaşadıkları şenlik hasebiyle gözyaşlarına bilgili olamadı.

Terör örgütü PKK çalışanlarının saldırıları hasebiyle aylardır iri mağdurluk canlı aileler, teröristlere aksülamel gösterdi.

Bu arada, Gazi Caddesi'ndeki bazı düzenlilik noktaları kaldırılırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri de caddede mertlik yaptı.

Kaynak: AA