İSTANBUL

İstanbul Sultangazi'de izinsiz gösteri sırasında silahla vurulan taksi şoförü yaşamını yitirdi. Göstericiler bir İETT otobüsünü de yaktı

Gazi Mahallesi Adem Yavuz Caddesi'nde toplanan ve aralarında maskeli kişilerin de bulunduğu bir grup, slogan atarak izinsiz gösteri yaptı.

Göstericiler yoldan geçen İETT otobüsünü durdurarak, şoför ve yolcuları indirdi. Şüphelilerin molotofkokteyli attığı otobüste yangın çıktı.

Olay yerine polis ekiplerinin gelmesi üzerine göstericiler ara sokaklara kaçarken, itfaiye ekipleri köpüklü suyla otobüsteki yangını söndürdü. Yangında, otobüsün büyük kısmı hasar gördü.

Bu arada, göstericiler 1331 Sokak'ta seyir halindeki bir taksiyi durdurmak istedi. Taksi şoförü Şeref Çakırmanoğlu (55) aracıyla kaçmak isterken silahla ateş açılması sonucu kolundan ve karnından yaralandı. Özel bir tıp merkezine kaldırılan Çakırmanoğlu, yaşamını yitirdi.

Emniyet yetkilileri, olayın, güvenlik güçlerinin henüz bölgeye ulaşmadığı sırada yaşandığını ve taksi şoförünün göstericiler tarafından açılan ateşle hayatını kaybettiğini ifade etti.

Olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Muhabir: Ali Cevahir Aktürk,Halil Demir

Kaynak: AA