Kamera kayıtlarını incelemeye alan Terör Polisi, 5 Ocak'ta Göç İdaresi Başkanlığı'na başvuru yapıp çıkan Fadli ve arkadaşlarının bir taksiye bindiklerini gördü. Taksi şoförüne ulaşıldı. Şoför, polisi Fadli ve arkadaşlarını indirdiği Fatih Zeyrek Mahallesi Hattat İzzet Sokak'taki bir apartmana götürdü.



Düzenlenen operasyonda apart olarak kiralanan dairede 4 Suriyeli gözaltına alındı. Aynı binada Fadli ile bağlantıları olduğu tespit edilen 3 şüpheli de yakalandı.

Canlı bombanın patlayıcıları nereden ve nasıl elde ettiğinin izini süren Terör Polisi, Nabil Fadli ve 4 ev arkadaşının Fatih Haseki'de başka bir adresi daha kullandıklarını belirledi. Habertürk'te yer alan habere göre bu adrese de operasyon düzenleyen polis bazı evrak ve dijital verilere el koydu.



Nabil Fadli ile Suriye'de canlı bomba eğitimi aldıkları belirlenen 2 şüphelinin de aralarında bulunduğu 4 arkadaşının kaldıkları daireleri kiraya verenlerin Suriyeli işletmeciler olduğu belirlendi.



Suriyelilerin, daireleri yine Suriyeli göçmenlere kiraladığı öğrenildi. İki apartta kalan şüphelilerinse polisin baskınının ardından daireleri terk ettikleri bildirildi.

Fadli ve arkadaşlarının kaldığı binanın bulunduğu sokakta bakkal dükkânı bulunan bir esnaf, “Fadli'nin arkadaşları ara sıra gelip alışveriş yapıyorlardı. Bazen de dini anlatımlarda bulunuyordu” dedi.

Kaynak: HABER7.COM