Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak

Vali Yaman’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aralarında İçişleri Bakanı Soylu ile eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da bulunduğu bazı bakanlara aldığı hediyeleri kayıtlara geçirdiği iddia edilmişti. Dün DW’den Tunca Öğreten, ulaştığı söz konusu belgeleri yayımladı.

Bu belgelerde, Vali Yaman’ın kente ziyarette bulunan bakan ve bürokratlar için yüz binlerce liralık ziyafetler verdiği, lüks araçlar kiraladığı da ortaya çıkmıştı. Belgelerde 3 Mayıs 2017’de Erdoğan için 136 bin 946 lira 73 kuruşluk, Bakan Soylu için de aynı firmadan 39 bin 883 lira 45 kuruşluk hediye gümüş mücevherat alındığı bilgisi yer aldı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, “Süleyman Soylu’ya sordum: O pahalı hediyeyi aldınız mı?” başlığıyla (27 Ağustos 2019) yayımlanan yazısında söz konusu iddialarla ilgili olarak Soylu’yla yaptığı röportaja yer verdi./

“Belediyeden aldığım hiçbir hediye falan yok… Mardin Belediyesi’nin tek bir etkinliğine katıldım, o da bir iftar davetiydi…” diyen Soylu, şunları kaydetti:

“Bir bakan, bir şehre gittiğinde masraflar onun adına yazılır. Sadece benim için değil bütün devlet büyükleri için geçerlidir bu kural… Ama bu masraflar öyle abartılı olmaz. Araba kiralama, konaklama türü masraflar… Biz mütevazı insanlarız. Bizim öyle abartılı masrafımız olmaz.Benim böyle bir hediye almam asla söz konusu değil… O konunun araştırılması için denetleme talimatı verdim… Neymiş bakalım o fatura! Benim bildiğim tek bir şey var: Ben hediye falan almadım. Almam… Allah muhafaza asla böyle bir şey söz konusu değil…”

“ESNAF ZİYARETİ YAPIYORUZ”

Ayrıca Soylu, Mardin Kayyımı ile bir mağazada alışveriş yaparken çekildiği yönünde basında yer alan görsellerle ilgili olarak da, “Bu tam bir ahlaksızlık, alçaklık… Biz orada esnaf ziyaretleri yapıyoruz… Esnaf bize tespih gösteriyor. ‘Bakın bizim böyle tespihlerimiz var’ diye… Almışlar bu fotoğrafı, kullanıyorlar. Bu şu demek: Demek fena acıtmışız. Kaşıyıp duruyorlar. Kaşısınlar bakalım” ifadelerini kullandı.