Bursa'da çocuk cinayetlerini protesto eden Saadet Partisi üyeleri, adliye önüne kurdukları darağacında temsili olarak bir suçluyu astı.

 Basın açıklamasını okuyan Fatih Akkan, Türkiye'de son zamanlarda artan cinayetlere tepki göstererek idam cezasının geri getirilmesini istedi. Akkan, "Türk halkının ezici bir çoğunluğu idam cezasının geri getirilmesini istiyor.

Başbakan'ımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, her sıkıntıda halka koşup aldığı yetkilerin karşılığı olarak halkının bu haykırışını duymasını istiyoruz. Ne Kayseri'de ikisi kardeş üç çocuğun ne de İstanbul'da 9 yaşında bir çocuğun hunharca katledilmesi, bu olayların bitmesi anlamına geliyor. Kolundan bileziklerini almak için öz annesini kesen, babasını katledenler, bu ülkede eğer idam cezası ile cezalandırılmazsa analar ağlamaya daha çok devam edecektir" dedi.

"İDAM İÇİN REFERANDUMA GİDELİM"

Akkan, Türkiye'nin darbecilerden ve onların yaptığı darbe anayasalarından çok çektiğini ifade ederek, "Şimdi bir teklifimiz var. 12 Eylül darbecilerinin yaptığı anayasadan kurtulmak için bu ülkenin büyük çoğunluğu referandum çağrısı ile sandık başına gidip darbeye ve darbecilere 'hayır' dediyse, idam cezası için de milletimizin önüne sandık getirelim, evladı tecavüze uğramış, komşusunun kızı hunharca katledilmiş Türk halkı ne karar verecek görelim" diye konuştu.

ADLİYE ÖNÜNDE DARAĞAÇLI TİYATRO

Konuşmanın ardından, avukat cübbesi giyen tiyatrocu Hasan Kandıra, adliye önündeki temsili mahkemede idam cezasını halk oyuna sundu. Oylamada, sivil toplum kuruluşları, işadamları ve Mazlumder üyeleri idama 'evet' oyu verdi. Bunun üzerine kalemini kıran Kandıra, dar ağacındaki maketin ayaklarının altında bulunan sandalyeye vurup infazı gerçekleştirdi.
Kandıra, "Hukukçular olarak bir araya geldik. Bir tıp profesörü kanserli bölgeyi kökünden kazıyıp temizlemedikçe nasıl kanser tedavi edilemezse idam cezası olmadığı sürece bu cinayetler de önlemez" şeklinde konuştu.

haber7