Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, dünyada hava değişikliği ve yağışsızlık üstüne icraat yapıldığını tabir etti.

İklim değişikliğinin dünyada en baş döndürücü su kaynaklarını 'vuracağını' tamlayan Eroğlu, hazıladıkları İklim Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisi Projesi ile 2100 yılına denli bulunan süreçte sadece satıh sularının değil; bire ortak sürede toprak altı sularının da bu değişiklikten elbette etkileneceği üstünde çalışmış olduğu ve bunun düşüncesince emek vermek grupları oluşturduklarının bilgisini verdi.

'Her çeşitli tedbiri alıyoruz'

Bakanlığın su dair 30-40-50 salname projeler yaptığını dile getiren Eroğlu, 'İklim Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisi Projesi kapsamında su kaynaklarının tükenmemesi düşüncesince alınacak tedbirler, toprak altı, toprak üstü su kaynakları açısından 2100 yılına denli olabilecekler dair matematik yapıyoruz' dedi.

Önceliklerinin Türkiye'de tek kentin su derdi yaşamamasını bildirmek olduğuna dikkati çekici Eroğlu, şu halde konuştu:

'Türkiye'de 2071 yılını gaye aldık. 2071 yılına denli Türkiye'de dört başı mamur vilayetlerde su kesintisi mümteni halde planlamamızı yaptık zira su medeniyettir. Ayrıca DOĞRU ortak gelecekte popülasyon artacak ve kavram kendisine besin maddelerine bulunan gerekseme da artacak. Bu nedenden Türkiye'de tarımsal istihsal de ortak eksi olmasın diyerek çağdaş sulama tesislerine geçiyoruz. Çok sayıda baraj, gölcük ve sulama sistemleri nesir ettik. Az suyla baş döndürücü düzlük sulayacak sistemlere geçiyoruz, değme çeşitli tedbiri alıyoruz.'

Kaynak: AA