Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) kabilinden Antalya'da Belek Turizm Bölgesinde ortak otelde planlı 12. Uluslararası Kongre ve Sergisine katıldı.

Kongre çıkışında matbuat personellerinin sorularını cevaplayan Çelik, başıboş bu sahanın önemine ayraç etti ve başıboş piyasadan yana olduklarını söyledi.

Dünyada besin erişiminin adil olmadığını, ilkin yağışsız mevsimlerde iri teessürat yaşandığını özetleyen Çelik, 'Serbest piyasadan yanayız, ancak besin dair her insanın şimdi kırılan davranması gerekiyor. Yani başıboş etraf ortak vebal endüstrisi değil, mesul piyasadır. Özellikle toprak ile sergen arasındaki farklılıklara dikkati tefriş etmek düşüncesince bunları tabir ediyoruz, tabir etmeye de bitmeme edeceğiz. Yalnız tabir etmeyeceğiz, katılması müstelzim tedbirleri de alacağız.' dedi.

Konuyla ilgilendiren sorular üzerine, şu anda sütle ilgilendiren ortak başağrısı bulunmadığını, Et ve Süt Kurumunun tüketicilere girmesiyle regülasyonun sağlandığını özetleyen Çelik, 'Beklediğimizin 10'da bir tanesi düzeyinde ortak mazot alımı gerçekleşti. Şu anda ortak dava yok. Üreticiler sonuç adım memnun.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA