DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki İslami sivil toplum kuruluşları, yarın cuma namazının ardından PKK'nın Sur ilçesi Dürümlü mezrasındaki katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılacak.

İslami sivil toplum kuruluşları İcra Kurulu Üyesi ve Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Nazlıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın Ulu Cami'de kılınacak cuma namazının ardından Dürümlü'deki katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılacaklarını söyledi.

Katliama tepki vermelerinin insani ve İslami sorumlulukları olduğunu ifade eden Nazlıcan, şunları kaydetti:

"Bir sürü insanın yetim ve dul bırakıldığı bir katliamdan bahsediyoruz. Bu katliama sessiz kalmak, herhalde hiçbir duyarlı insanın yapacağı şey değil. Biz de bundan dolayı bölgemizde bu gibi olayların bir an önce son bulması ve bu katliamın sorumlularının yakalanıp hesabının sorulması için protesto eylemi düzenleyeceğiz."

"Şiddetle, kanla ve gözyaşıyla hiçbir meşru hak talep edilmemiştir"

Terör örgütü PKK'nın izlediği bu kaos stratejisiyle toplumu infiale sürükleyip ortaya çıkacak olan kargaşayla kendi hakimiyetini tesis etmeye çalıştığını belirten Nazlıcan, PKK'nın yaptığı katliama karşı seslerini yükselteceklerini kaydetti.

Nazlıcan, şunları kaydetti:

"Bu savaş stratejisiyle Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden insanlar aslında daha beter Kürtlerin haklarını gasbeder bir konuma geldi. Kürtlere hayat hakkı tanımamaktalar. Şiddetle, kanla ve gözyaşıyla hiçbir meşru hak talep edilmemiştir. Bunu talep edenler aslında çokta samimi değiller. Bugüne kadar mağduriyet üzerinden hak arayışına giren insanlar bugün kendileri toplumu mağdur eder hale geldiler ve kendi halkına zarar verecek pozisyona düştüler."

Yapılacak olan protestoya, Memur-Sen Diyarbakır Şubesi, Mustazaflar Cemiyeti, İnsan Hakları Cemiyeti ve İhvan Der gibi birçok sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği bildirildi.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin

Kaynak: AA