Ankara'daki seçim çalışmaları MHP'liler tarafından saldırıya uğrayan SP'ye dün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları müdahale etti. Göztepe'deki seçim standı zorla dağıtıldı.

Seçimlere 19 gün kala bazı siyasi partilere yönelik saldırılara belediyeler de katıldı. İstanbul Maltepe'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalar Saadet Partisi 'nin seçim çadırına müdahale etti.

Karar'ın haberine göre AKP'nin aynı bölgede seçim çalışması yaparken belediyenin Saadet'e müdahale etmesi tartışma yarattı. Çadırın sökülmeye çalışması Saadet Partililer tarafından tepki gördü. Çadırın yeşil alana kurulduğu gerekçesi üzerine Saadet Partililier biraz ileride yeşil alana kurulan AKP çadırını göstererek "Yan taraftaki çadıra neden müdahale etmiyorsunuz? O da yeşil alanda" dedi ve önce onun sökülmesini istedi. Görevliler AKP çadırına bir şey yapılamayacağını söyleyince tartışma büyüdü. İtirazlara karşın zabıtalar SP standı ve çadırını sökerek dağıttı.

Partisinin standına yönelik zabıta müdahalesine Genel Başkan Temel Karamollaoğlu sert tepki gösterdi. Kendisine ait sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/989207/SP_standina_zabita_baskini__Yan_taraftaki_cadira_neden_mudahale_etmiyorsunuz_.html