Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor

Çok daha ciddi önlemlerin alınması gerektiğini belirten Ökten, “Sosyal ve ekonomik tedbir paketleriyle hayati önemdeki sektörler dışında fabrikalarda, işyerlerinde, atölyelerde üretimin durdurulması lazım. AVM’lerin kapatılması lazım. Açık alanlar ise halka açılmalı. Bizde ne yazık ki tam tersi yapılıyor” diye konuştu.Aşılama hızı ve oranı ile test sayılarının mutlaka artırılması gerektiğini de vurgulayan Ökten, “Vaka artışının en büyük nedeni varyantlar. Varyant virüs oranı yüzde 80’lere ulaşmış durumda. Çok riskli illere ilişkin seyahat kısıtlaması getirilmediği için bu oran katlanarak büyüdü. Artık buna kısıtlama getirmenin de bir anlamı yok; çünkü tüm ülke kıpkırmızı. Daha önce önlem alınmalıydı” ifadelerini kullandı.

Dr. Öktem, "Bunlar yapılmadığı sürece pandemiyle baş etmemiz zor. Sağlık Bakanı Koca, ’84 milyon sorumlu’ diyor. Bir sorumlu varsa o da iktidar ve kendisi" dedi.

COVID-19 DIŞI ÖLÜMLER DE ARTIYOR

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen ise normalleşme süreciyle birlikte Mersin’deki vaka sayılarında yaşanan artışa dikkat çekti. Bu artışın tüm sağlık kurumlarını zor durumda bıraktığını belirten Antmen, servislerin büyük bölümünün Covid hastalarına ayrıldığını, bu nedenle diğer hastaların tedavisinde çok ciddi aksamaların yaşandığını ve Covid dışı ölümlerin arttığını kaydetti.

Mersin’in tüm kamu hastanelerinde servis doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaştığını vurgulayan Antmen, “Yoğun bakım doluluk oranları da baş edilemeyecek bir duruma gelmek üzere” dedi. Erdoğan’ın açıkladığı önlemleri eleştiren Antmen, “Sokağa çıkma yasağının saatini 19.00’a çekmek, 18 yaş altı ve 65 yaş üstüne yasaklar getirmek… Bu sözde tedbirler, salgını durdurmaktan ziyade algı yönetimine devam etmek konusunda kararlı olduklarını gösteriyor” şeklinde konuştu.

https://www.birgun.net/