Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2015-2017 yıllarında koruma amirliğini yapan ve sonrasında açığa alınan Komiser Bilal Uslu hakkında FETÖ üyesi olmak, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından dava açtı. Garson adlı gizli tanıktan ele geçirilen SD karttaki şüphelinin B4 (FETÖ mensubiyeti olan, teslimiyeti, sadakati ve bağlılığı olan ancak bazı konuları sorgulayan kişileri ifade ettiği) koduyla fişlendiği belirten iddianamede, Bilal Uslu’nun 2010’da yapılan komiser yardımcılığı sınavında soruları önceden alarak kopya çektiği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Korkmaz tarafından hazırlanan 10 sayfalık iddianame, ağır ceza mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Bilal Uslu hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma”, “resmi belgede sahtecilik”, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından cezalandırılması istendi.

Garson adlı gizli tanıktan ele geçirilen (SD kart) dijital verilerde şüphelinin B4 (FETÖ mensubiyeti olan, teslimiyeti, sadakati ve bağlılığı olan ancak bazı konuları sorgulayan kişileri ifade ettiği) koduyla fişlendiği belirten iddianamede, şu değerlendirmede bulunuldu:

B4 kodu
“Şüpheli, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi polis memuruyken, amir pozisyonunda etkin bir şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne komiser yardımcısı olarak yerleşmek amacıyla, sınavdan önce diğer örgüt mensuplarından soru ve cevapları elde ederek resmi belge niteliğindeki cevap kâğıdını önceden öğrendiği soruların cevaplarını yaparak, gerçek olmayan bir durumun ortaya çıkmasını sağladı. Cevap kağıdını içerik itibarıyla başkalarını aldatacak şekilde sahte olarak düzenledi. Oluşturduğu sahte belgeyi hile unsuru olarak kullanıp kamu kurumu niteliğindeki İçişleri Bakanlığı’nı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü aldatarak, sınava giren diğer adaylar nazarına ve kendi yararına olacak şekilde sınavı kazandığına dair resmi belgeyi düzenlettirdi. Sınavı kazanmasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursa katılarak akabinde İçişleri Bakanlığı tarafından komiser yardımcıs olarak atandı. Usulsüzce atandığı kamu görevi nedeniyle haksız şekilde maaşlar alarak kamuyu zarara uğrattı.”
İddianamede ifadesine yer verilen Bilal Uslu, suçlamaları reddetti.

Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1411927/Soylu_nun_korumasina_FETO_davasi.html