İSTANBUL - İZZET TAŞKIRAN

İnternet ortamındaki sosyal ağlarda kendi ürettikleri görsel, yazılı ve sesli içeriklerle takipçilerin dikkatini çeken bazı popüler kullanıcılar, sosyal sorumluluk projeleri, hastalıklara farkındalık çalışmaları ile yardım kampanyalarının geniş kitlelere duyurulmasında da etkin rol oynuyor.

Sosyal medyada ürettikleri özgün içeriklerle geniş kitlelere ulaşarak binlerce takipçi sayısına ulaşan ve hepsi de birer internet fenomenine dönüşen "Youtuber" Ruhi Çenet, "Tweet Süvarisi" Mehmet Burak Torun ve Melih Esat Açıl gibi isimler, halkın bilgilendirilmesi, sosyal sorunların çözülmesi, yardım kampanyaları ve toplumda oluşmuş bazı ön yargıların yıkılması için düzenlenen kampanyaların tanıtımına verdikleri katkıyla da dikkati çekiyor.

Video paylaşım sitelerinde "farklılıklara empati" temalı videolarıyla bilinen Ruhi Çenet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'de de çok fazla evsiz var. Özellikle evsizlerin sayısının son 5 yılda artması konuyu gündeme getirdi. Hindistan'da bulunduğum sürede, orada da çok fazla evsiz olduğunu gözlemledim. Türkiye'ye oranla burada sayı çok fazlaydı. O yüzünden empati kurmayı öğrenciyken keşfettim. Oradayken kast sistemi olduğu için evsizlere çok yukarıdan bakılıyordu. Ben de empati farkını videolarla deneyimlemiş oldum. Evsizlerin hayatlarını Türk insanına tanıtmak istedim." ifadelerini kullandı.

Sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor

Sosyal medyada "Tweet Süvarisi" adıyla bilinen Mehmet Burak Torun da "Kurum ve sivil toplum örgütlerinin başlattığı sosyal sorumluluk projelerine ve yardım kampanyalarına her zaman destek veriyoruz. Onları kitlelere duyuruyoruz."

"Bir iyilik kampanyası yüz binlerce insana ulaşabiliyor"

Melih Esat Açıl ise "Sosyal medyada yanlış bir tutum yüz binlerce insana yayılıyor ama doğru kullanım ile bir iyilik kampanyası veya bir hastalığa, bir cana farkındalık daveti de aynı şekilde yüz binlerce insana ulaşabiliyor. Bu konuda en son başlattığımız kas hastalığı farkındalığı için top sektirme davetimiz, insanların dalga dalga birbirini davet etmesi ile on binlerce insana ulaştı." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA