Limak Enerji İcra Kurulu Başkanı Birol Ergüven, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, canlılık tüketimi belli başlı seviyenin üstündeki iri tüketicilerin, elektriği başıboş çevre şartları gereği millî tarifenin altında satın alabildiğini ve bu yüzden bundan böyle millî tarifeye ister kalmadığını belirtti.

'Elektrik Piyasası Kanunu'nda da belirtildiği kadar tarifeler dair dünkü müşterek aşama atılması gerekiyor.' diyen Ergüven, akıbet pınar tedbir tarifesi uygulamasının da yaşama geçmesiyle piyasada düet anlaşmalar siteminin şimdi mıhlı müşterek biçimde işletilebileceğini söyledi.

Ergüven, müşterek ailenin maaş veya salname averaj erke tüketimine gereğince tanıtmalık ayarlaması yapılabileceğini anlatım ederek, 'Sosyal yardıma kadın ailelerin canlılık fiyatlarından minimum biçimde etkilenmesini sağlayacak içtimai tanıtmalık sistemi oluşturulmalı ve bunun haricinde küsurat sektöre de hemen akıbet pınar tedbir tarifesi uygulanmalı. Bir ailenin minimal veya uygun değer tüketmesi müstelzim erke miktarına gereğince tanıtmalık yapılabilir. Buna 'sosyal tarife' denir. Tarifeye yayımcı içtimai yardıma kadın aileler, canlılık fiyatlarından minimum etkilenecek biçimde gereksinimlerini giderebilir.' değerlendirmesinde bulundu.

'Ulusal tarife, kuruluşların önünü görmesini zorlaştırıyor'

Ergüven, belli başlı istihlak düzeyinin üstündeki tüketiciler düşüncesince millî tarifenin uygulanmaması icap ettiğini vurgulayarak, iri başıboş tüketiciler düşüncesince geçerli millî tarifenin adanmış şirketlerinin önünü görmesini zorlaştırdığını belirtti.

Son devirde enerjide sunma ilavesi yaşandığına ayraç fail Ergüven, şunları kaydetti:

'Satış şirketleri sunturlu müşterek rakiplik ortamında. Elektriği doğrusu belirlenen millî tarifenin altında satıyorlar. Satıştaki öngörülebilirlik aşırı kritik. Bunu kurmadan geriye akla yatkın istihsal ve envestisman sahalarında öngörülebilirlik aşırı ağır duruma gelir. Satış kontratı temel alınarak meydana getirilen yatırımlar sebebi ile de giderek sunma ilavesi da oluşmayacaktır. Bu sayede stabil adam olmak muhtemel duruma gelir.

Kaynak: AA