KİLİS

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Kilis Güvenlik Korucusu Şehit Gazi Aileleri Derneği'nin açılışında yaptığı konuşmada, koruculuğun bir meslek değil, haksızlık karşısında dik durma sanatı olduğunu söyledi.

Koruculuğu sadece bir meslek olarak görenlerin zaman içerisinde yanıldıklarını anladıklarını dile getiren Sözen, şunları kaydetti:

"1980'li yılların başlarında PKK terör örgütü dağ, taş, mezra demeden birçok sivil vatandaşımızı katletmişti. Halen o katliamların izlerini gittiğimiz her yerde görüyoruz. Böyle bir ortamda biz güvenlik korucuları ya devletimizin yanında yer alacak ya da 3-5 çapulcuya teslim olacaktık. İşte bizler o günlerde safımızı net bir şekilde devletimizden yana ortaya koyduk. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın susmaması, namus ve şerefimizin çiğnenmemesi için tavrımızı net bir şekilde aldık. Bin 800 şehit, 3 binin üzerinde gazi vermek pahasına 3-5 çapulcuya asla boyun eğmedik. Allah izin verirse son nefesimize kadar bu hain ve alçaklarla da mücadeleye devam edeceğiz."

Sözen, son zamanlarda bazı kesimlerin korucular üzerinden siyaset yapmaya başladığını ifade ederek, güvenlik korucularının içine sızmış 635 hainden dolayı 55 bin kişilik bir camianın kirletilmeye çalışıldığını aktardı.

Türkiye'nin üçüncü büyük silahlı gücü

Koruculuğun kaldırılmasını istemenin, terör örgütü PKK'nın ekmeğine su taşımak olduğunu savunan Sözen, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kanunlar ve yasalar çerçevesinde bize verilen her türlü görevi en iyi şekilde yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Birilerinin dediği gibi eğer bu mesleği para için yapmış olsaydık, zifiri karanlıkta, yağmurun oluk oluk yağdığı bir gecede, bin 700 lira maaşla bir geceyi daha dışarıda geçirmememiz gerekiyordu. Vatan dedik, bayrak dedik, ezan dedik, şehadet dedik ve bu uğurda şehit olduk. Bundan sonra da görevimizi eksiksiz yerine getireceğiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Sözen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle koruculuk sisteminde son zamanlarda ciddi değişim yaşandığının altını çizerek, Foça Jandarma Komando Okulunda eğitimlerini tamamlayan korucuların, Türkiye'nin üçüncü büyük silahlı gücü olarak, ülkenin her köşesinde görevlerini layığıyla sürdürdüğünü dile getirdi.

Tunceli'de 2 askerin şehit olması olayına da değinen Sözen, "Orada teröre vurulan büyük darbelerden rahatsız olan bazı kesimler, yaşanan talihsizlik üzerinden yöneticilere yönelik linç kampanyası başlattı. Bunların derdi Sayın Valimizin terörle mücadeledeki başarısına gölge düşürmektir." dedi.

Konuşmaların ardından derneğin açılışı gerçekleştirildi.


Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Kaynak: AA