Uğuroğlu'nun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: 

"İstanbul İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu mazbatasını hazırladı. Ekrem İmamoğlu bugün davet edilecek ve mazbatası verilecek. Kaynak İstabul Valiliği"

Uğuroğlu'nun bu açıklamasının ardından CHP'den bir çok yetkili isim benzer açıklamalarda bulunarak adliyeye gittiklerini bildirdiler. Saat 16.35 civarında da Ekrem İmamoğlu mazbatasını almak için İl Seçim Kurulu'na geldi.

İstanbul Adliyesindeki İl Seçim Kuruluna gelen, CHP adına seçim işlerini takip eden avukat Mehmet Süleyman Türker, il seçim sonuçlarına ilişkin birleştirme tutanaklarını basın mensuplarıyla paylaşmıştı.

Tutanağa göre, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için 4 milyon 169 bin 765, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için 4 milyon 156 bin 36 oy kullanıldı.

2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı! 2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!

Ayrıca Saadet Partisi Adayı Necdet Gökçınar 103 bin 364, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Selim Kotil 27 bin 87, Türkiye Komünist Partisi Adayı Zehra Güner Karaoğlu 10 bin 349, Vatan Partisi Adayı Mustafa İlker Yücel 15 bin 428, Demokrat Parti Adayı Ersan Gökgöz 22 bin 268, Demokratik Sol Parti Adayı Muammer Aydın da 30 bin 884 oy aldı.

Saat 18:00'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de devir teslim töreninin yapılması bekleniyor.

AKP OLAĞANÜSTÜ İTİRAZA HAZIRLANIYOR

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı 8 Nisan'da başlayan YSK'ye itiraz süreci dün itibarıyla tamamlandı. Büyükçekmece'de yeniden seçim için başvuru yapmayan AKP'nin olağanüstü itiraz yapabilmesi için önce mazbatanın verilmesi gerekiyor. Olağanüstü itiraz süresi ise 14 Nisan'da doluyor. 

"ASIL KRİTER İL BİRLEŞTİRME TUTUNAĞI"

Hukukçulara göre ise, YSK'nın önceki emsal kararlarına bakılırsa, il birleştirme tutanağı tanzim edilmeden hem mazbata verilemiyor hem de olağanüstü itiraz kabul edilmiyor. Bu yüzden mazbata verilmeden olağanüstü itiraz olmaz sanılıyor, fakat asıl kriter il birleştirme tutanağının tamamlanması. İl birleştirme tutanağı tamamlandığında hem mazbata hem de olağanüstü itiraz önünde engel kalmıyor.

Kaynak: https://halktv.com.tr/yerel-secim-2019/son-dakika-kulisi-imamogluna-mazbata-geliyor-390360h