Türkiye genelinde piyasa gününden itibaren ilgisiz ve yağışlı hava can alıcı olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, Türkiye'nin piyasa haset Orta Akdeniz üstünden mevrut yağışlı sistemin, pazartesi haset tün ezanı saatlerinden itibaren ise Balkanlar üstünden mevrut ilgisiz havanın etkisine gireceği öngörülüyor.

Pazartesi haset tamamı yurtta bolluk bekleniyor. Yağışların, yurdun lodosluk ve garp kesimlerinde (Ege ve Akdeniz yerleri ile İç Anadolu'nun güneyinde sert kazanmak üzere) çoğu kez rahmet ve sağanak, tün ezanı saatlerinden sonradan Batı Karadeniz, İç Ege, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin erdemli kesimlerinde ise karla alengir yağmura dönüşeceği kestirim ediliyor.Salı günü, ilgisiz ve yağışlı hava, yurdun iç ve gün doğusu bölgelerinde can alıcı olmaya bitmeme edecek. Yağışların Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde karla alengir rahmet ve erdemli kesimlerinde ise kar biçiminde olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin çarşamba gününden itibaren gün doğusu yerlere kayarak ülkeyi vazgeçme etmesi öngörülüyor.

Hafta aslında itibaren sıcaklıklar 6 ila 12 adım azalacak

Hafta böylecene yurt genelinde zaman normalleri üstünde seyredecek sıcaklıkların, hafta aslında itibaren yurdun şimal ve iç kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) tamamı yurtta azalacağı, lodosluk alanlarda zaman normalleri yöresinde olacağı, iç ve şimal kesimlerde ise zaman normallerinin dibine düşeceği öngörülüyor.

Kaynak: AA