TELEKULAK SKANDALI

Rebekah Brooks tutuklandı

Dış Haberler Servisi - İngiltereyi sarsan telekulak skandalının önde gelen kahramanlarından Rebekah Brooks dün tutuklandı. İngiliz polisi, skandalın patlak vermesinden bir süre sonra Rupert Murdocha ait medya grubu yöneticiliğinden ve skandal nedeniyle kapanan News of The World gazetesi editörlüğünden istifa eden Brooksun tutuklanmasına telefon dinleme ve görevi kötüye kullanmagerekçelerini gösterdi. Yapılan açıklamada Brooks’un gönüllü olarak polise gittiği de belirtildi. Başbakan David Cameronun eski iletişim danışmanlarından olan gazetenin eski editörlerinden Andy Coulson da bir süre önce tutuklanmıştı.

Yeni yasa çağrısı

Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Ed Miliband, telekulak skandalının ardından meydana gelen gelişmeler sonrası Robert Murdoch medyasının bitirilmesi çağrısında bulundu. Observer gazetesiyle yaptığı söyleşide, ülkedeki tüm siyasi partilerin, yeni bir medya kanunu üzerinde anlaşmaları halinde Murdochun pazar payının azalacağını belirten Miliband, Murdochun Britanya kamu yaşamında çok fazla gücü vardedi.

Emniyet müdürü istifa etti

Telekulak skandalına imza atan News Of The World gazetesinin eski genel yayın yönetmenini işe aldığı için eleştiri oklarına hedef olan Londra Emniyet Müdürü istifa etti. Emniyet Müdürü Paul Stephenson, düzenlediği basın toplantısında görevini bıraktığını duyurdu. Kurumunun zarar görmesini engellemek için böylesi bir karar aldığını vurgulayan Stephenson, skandalla ilgili yanlış bir şey yapmadığını savundu.


Cumhuriyet