Fethullah Gülen, ikinci kez ameliyat olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için “geçmiş olsun” mesajı yayımlayarak, “Yaptığı hizmetlerle milletimizin medar-ı iftiharı haline gelmiş Başbakanımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ederim” dedi. Emine Erdoğan ise, Başbakan’ın sağlık durumuyla ilgili olarak, “Her zamankinden daha iyi” açıklaması yaptı.

İkinci kez ameliyat olan Başbakan Erdoğan’ın tedavisi devam ederken, ABD’den çok dikkat çekici bir geçmiş olsun mesajı geldi. MİT-Emniyet kavgasında gözlerin çevrildiği isim olan Gülen, mesajında, ameliyattan teessür duyduğunu belirterek, şöyle dedi: “Her gün Rabbime iltica edip O’nun yüce dergâhına yöneldiğimde her daim dua ettiğim Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci kez ameliyat olduğunu öğrendim.

Hizmetlerinden nazar mı değiyor

İlk ameliyatını duyduğumda da fevkalade derinden üzülmüş, hastalığından bir an önce kurtulmasını dilemiştim. Hatta yakın dostlarıma “Hizmetlerinden dolayı nazar mı değiyor yoksa başka bir olumsuzluk mu söz konusu” demiştim. Şimdi yeniden ameliyat olduğunu teessürle öğrendim. Bu ameliyatın tamamlayıcı bir müdahale olmasından müteselli oldum. Yaptığı hizmetlerle milletimizin medar-ı iftiharı haline gelmiş Başbakanımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını, görevinin başına yepyeni bir dinamizmle geçmesini Cenab-ı Erhamürrahimin’den niyaz eder, kendisine acil şifalar temenni ederim.”

Başbakan taburcu oldu

Bu arada Emine Erdoğan, Üsküdar’daki Klasik Türk Sanatlar Vakfı 2011-2012 eğitim yılı ikinci döneminin açılışı öncesi Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan, eşinin sağlığıyla ilgili, “Dua ediyorsunuz değil mi Başbakan’a? Çok iyi elhamdülillah. Hiç merak etmeyin. Her zamankinden daha iyi. Biz çıktık, inşallah o da arkamızdan geliyor” dedi. Nitekim Başbakan Erdoğan, Koşuyolu’ndaki Özel İstanbul Medipol Hastanesi’nden dün saat 21.20’de taburcu oldu. Erdoğan, Kısıklı’daki konutuna gitti.