Şişli Belediyesi'nden yarım milyonluk alacağı olan Taşyapı İnşaat A.Ş.'nin avukatları, 7 Mart günü belediyeye hacze gitti. Haciz işlemleri sırasında Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakal'ın makam masası ve koltuğu ile binadaki 20 bilgisayara haciz konuldu.Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. avukatları Ece Ekinci ve Dursun Küçük tarafından, Şişli Belediyesi'ne yaklaşık yarım milyonluk icra takibi başlatıldı. Yapılan icra takibi sonrası Belediye borcu ödemek istemedi. Bunun üzerine iki avukat, 7 Mart günü saat 11:00 sıralarında Şişli Belediyesi'ne hacze çıktı.

MAKAMA HACİZ

İcra Müdür yardımcısı ve alacaklı avukatlarınca başlatılan haciz işlemleri sırasında, Belediye Başkan yardımcısı makam koltuğu ve masası, 4'lü misafir koltuğu ve sehpası, makam arkasındaki dosya dolabıyla birlikte masa üstünde bulunan dizüstü bilgisayar haczedildi.

BAŞKAN YARDIMCISI YEDİEMİN OLDU

Haciz devam ederken, belediyenin çalışanlarının 20 adet masaüstü bilgisayara el konuldu. Resmi kurum olan belediyenin haczedilen gayrimenkulleri, kamu hizmetini aksatmamak adına başkan yardımcısı Mehmet Çakal'a, 'Yediemin' sıfatıyla teslim edildi. Belediye veznesindeki 50 bin liraya el konularak haciz 14.00 sıralarında sonlandırıldı.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDEN HACİZ AÇIKLAMASI!

'Şişli Belediyesi'nde makam odasına haciz' haberi üzerine Şişli Belediyesi'nden haberi doğrular nitelikte açıklama geldi. Açıklamada, "Anılan firmasının yasal temsilcileri ile görüşmeler devam etmekte olup, en kısa sürede uzlaşı sağlanacaktır" denildi.

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı

"EN KISA SÜREDE UZLAŞI SAĞLANACAKTIR"

Şişli Belediyesi'nden haberi doğrular nitelikteki açıklamada şu satırlara yer verildi:

14.03.2019 tarihli gazetenizde yer alan "Şişli Belediyesi'nde makam odasına haciz" başlıklı haber ile ilgili açıklamamızdır: Haberde bahsi geçen kurum olan Taş Yapı A.Ş. firmasıyla 2012, 2013 yıllarına ait inşaat harçlarından ve hesaplama yönteminden kaynaklanan bir anlaşmazlık söz konusudur. Anılan firmasının yasal temsilcileri ile görüşmeler devam etmekte olup, en kısa sürede uzlaşı sağlanacaktır."

Sabah