ŞIRNAK - Ekrem Payan

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname ile görevlendirme yapılan Şırnak Belediyesi, kenti sosyo kültürel faaliyetlerin yapılacağı alana kavuşturuyor.

Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu'nun göreve gelmesiyle rutin görevlerin yanında gerçekleştirdiği projelerle halkın büyük takdirini kazanan belediye, kısa sürede kentin çehresini değiştirdi.

PKK'lı teröristlerin saldırılarında tahrip olan kanalizasyon ve su şebekelerini baştan aşağıya yenileyen belediye, yeşil alan sıkıntısını Şırnak Belediyesi, Özel İdare ve Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) desteğiyle Halihazırda Yeşilyurt Mahallesi Uludere Caddesindeki 83 dönüm arsa üzerinde gerçekleştirdiği Şehr-i Nuh Rekreasyon ve Mesire Alanı'yla giderdi.

Bu sayede kent sakinlerinin nefes alacağı, yediden yetmişe herkesin yararlanabileceği bir sosyal alan oluşturuldu. Hafta sonu mesire alanına akın edenler, çocuklarıyla iyi vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Belediye Başkan Vekili Bedirhanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür projelerle kentsel yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Daha önce kentte uygulanmayan bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Bedirhanoğlu, 83 dönümlük alanda uygulanan proje için 6 milyon lira harcadıklarını aktardı.

"Vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çabalıyoruz"

68 dönümü yeşil alandan oluşacak mekanda yürüyüş ve koşu parkuru, çocuk oyun ve etkinlik alanı, amfi, futbol, voleybol ve basketbol sahalarının da yer alacağına işaret eden Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:

"Şehr-i Nuh Rekreasyon ve Mesire Alanı içerisinde 3 bin metrekarelik gölet, çocuklarımıza özel planladığımız oyun alanları, yürüyüş parkurları var. Vatandaşlarımız gelip çok rahatlıkla piknik yapacakları alan mevcut. Bu sayede Şırnak'ın eksikliği hissedilen mesire alanı ihtiyacını bu proje ile karşılamış olduk. Şırnaklı vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çabalıyoruz."

Kaynak: AA