Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün, Şırnak Cizre'de 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 2 el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 barikat kaldırıldı, 3 hendek kapatıldı. İlçede etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 284'e ulaştı.

Şırnak Silopi'de de 5 kalaşnikof, 14 şarjör ve 420 fişek, 5 el bombası, 4 bomba atar mühimmatı, bir av tüfeği, tüplere yerleştirilmiş 4 el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, bir telsiz ve 2 jeneratör ele geçirildi, bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Sur'da bir terörist etkisiz hale getirildi. İlçede devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 95'e çıktı. Dünkü operasyonda 9 barikat kaldırıldı ve bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ağrı Doğubayazıt'ta bir terörist ile bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 3 işbirlikçi yakalandı.

Operasyonda 2 makineli tabanca, 5 bin 660 fişek, 3 adet 500 gramlık C4 ve 4 adet bir kilogramlık TNT patlayıcı kalıbı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan bin kilogram amonyum nitrat, 73 elektrikli fünye ve 27 tüp, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa Suruç'ta yasa dışı yollardan Suriye'ye geçmeye çalışan bir terörist yakalandı.

Hakkari Şemdinli'de karayoluna döşendiği belirlenen el yapımı patlayıcı imha edildi. Ayrıca, yol kontrolünde bölücü terör örgütüne katılacakları değerlendirilen 5 işbirlikçi gözaltına alındı. (AA)

Kaynak: HABER7.COM