ŞIRNAK/BİTLİS

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Şırnak merkeze bağlı Bestler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ile korucuların ortaklaşa operasyon düzenlediği belirtildi.

Operasyonda, Cudi Dağı bölgesinde 6, Bestler Dereler bölgesinde ise 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 teröristin sağ ele geçirildiği bildirildi

Çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ile bin 535 kilogram amonyum nitrat ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, teröristlere yönelik düzenlenen operasyonların kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.

M-16 piyade tüfeği ele geçirildi

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Hizan ilçesi Yolbilen köyü bölgesinde "Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hasan Hüseyin Gül-5" operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında, arazi tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin, bir grup bölücü terör örgütü PKK üyesiyle karşılaştığı bildirilen açıklamada, çıkan çatışmada bir teröristin etkisiz hale getirildiği ve M-16 piyade tüfeğinin ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü ifade edildi.

Kaynak: AA