ŞIRNAK

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve çukurların bertaraf edilmesi, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağının uygulamaya konulduğunu anımsatarak, "Sokağa çıkma yasağı 14 Kasım 2016 gününden itibaren her gün 05.00 ile 22.00 saatleri arasında kaldırılacaktır." dedi.

Su, terör örgütüne yönelik operasyonlar ile teröristlerin saldırısı sonucu vatandaşların ev, işyeri ve eşyalarının zarar gördüğünü anımsatarak, bu zararların İdil, Silopi ve Cizre ilçelerinde olduğu gibi kısa zamanda telafi edileceğini söyledi.

105 kilometre asfaltlama yapılacak

Vatandaşların zararlarının telafisi için zarar tespit komisyonlarının hızla çalışacağını, diğer taraftan da yepyeni "modern bir Şırnak" inşa edeceklerini vurgulayan Su, şöyle konuştu:

"Şırnak merkezde öncelikle 30-40 yıllık tamamen eskimiş olan su-kanalizasyon şebekesi, arıtma sistemi de ilave edilmek suretiyle projelendirme çalışmaları tamamlanmış olup, ihale aşamasındadır. Ayrıca Şırnak şehir içi cadde ve sokaklara 105 kilometre sıcak asfalt yapılması ile ilgili ihale işlemleri tamamlanmış olup, çalışmalar başlayacaktır."

5 bin 960 konut yapılacak

Vali Su, 1 yıl içerisinde Şırnak merkezde içinde iş yerlerinin de olduğu 960 konutun Gazi Caddesi'nde, 5 bin konutun ise farklı mahallelerde inşa edileceğini aktardı.

"Bin kişi işe alınacak"

Operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı boyunca vatandaşların güvenlik kuvvetlerine verdiği destek ve gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür eden Su, "Ayrıca bu süre zarfında ilk etapta bin vatandaşımızı Toplum Yararına Çalışma kapsamında işe başlatacağız. Yine vatandaşlarımızın barınma ve diğer ihtiyaçları ile ilgili gerekli çalışmalar ve yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülmeye devam edecektir." dedi.

Muhabir: Ekrem Payan

Kaynak: AA