ŞIRNAK - Zekeriya Güneş, Ekrem Payan

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla, camiler ibadete açıldı.

Sokağa çıkma yasağının 05.00'ten 22.00'ye kadar kaldırıldığı Şırnak'a dönen vatandaşlar, 246 gün aradan sonra camileri doldurarak namaz kıldı.

Kentte PKK'lı teröristlerin saldırılarıyla kullanılamaz hale gelen Nuh Nebi, Yeni, Hazreti Bilal, Alihan Tatar camileri ve Ulu Cami için yıkım kararı verilirken, 10 caminin güçlendirme ve onarım çalışmaları sürüyor. Çalışmaların tamamlandığı camiler ise ibadete açıldı.

"Şu an çok şükür rahatız, huzurluyuz" 

Cami cemaatinden Suat Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla kente dönen vatandaşların, huzur içinde yaşamlarını sürdürmeye başladığını söyledi.

Kentte aylar sonra camide namaz kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Tatar, "Artık okulumuza gidiyoruz, Allah'a çok şükür camilerimize gelip namazımızı kılıyoruz. Şu an çok şükür rahatız, huzurluyuz." dedi.

"Artık camimize gelip cemaatle namazımızı kılıyoruz"

Vatandaşlardan Şahin Üzen ise sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla kente döndüklerini belirtti.

Terör nedeniyle aylarca mağdur olduklarını anlatan Üzen, "Evimiz yıkıldı, kiraladığımız evde yaşamımızı sürdürdük. Tekrar eskisi gibi huzur istiyoruz, kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Artık camimize gelip cemaatle namazımızı kılıyoruz. Huzuru ancak camide buluyoruz." ifadelerini kullandı.

"Halkımız camilerimize yoğun teveccüh gösterdi"

Şırnak Cami Koruma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Cami- Der) Başkanı ve Hazreti Ömer Camisi İmamı Nurettin Tatar, yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

"8 aydır sokağa çıkma yasağının sürdüğü kentte ezan sesi hiç dinmedi. İlk namazı kıldırdık. Allah'a çok şükür, halkımız camilerimize yoğun teveccüh gösterdi." diyen Tatar, halkın camilere adeta akın ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA