ANKARA

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde, güvenlik güçlerince vatandaşlara gıda ve ihtiyaç malzemesi dağıtıldı.

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde bir aydır süren ve 387 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda 53 hendek kapatıldı, 472 barikat kaldırıldı, teröristlerce döşenen 931 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Silopi'deki 'Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu' kapsamında, terör örgütü mensuplarının 'karargah' gibi kullandığı Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Başak, Cumhuriyet, Dicle, Fatih Köprübaşı, Nuh, Ofis, Cudi ve Barbaros mahallelerinde 126 terörist etkisiz hale getirildi. Çalışmalarda 218 barikat kaldırıldı, 31 hendek kapatıldı ve 572 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Vatandaşlara gıda yardımı

Öte yandan, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi'de güvenlik güçleri, vatandaşlara gıda ve ihtiyaç malzemesi dağıttı. Güvenlik güçleri, zırhlı araca yüklenen çay ve bakliyat gibi gıda maddeleriyle temizlik malzemesini ihtiyacı olan vatandaşlara verdi. İlçedeki çocukları da ihmal etmeyen güvenlik güçleri, çocuklara bisküvi ve çikolata dağıttı. Güvenlik güçleri ayrıca birlikte çay içtikleri vatandaşların sorunlarını dinledi.

Yardımı dağıtan güvenlik güçlerine çay ikram eden vatandaşlar, operasyona verdikleri desteği ifade etti. Asker ve polisin güvenliği sağladığını belirten vatandaşlar, ilçeye huzurun hakim olmasını istediklerini söyledi.

Teröristlerce yerleştirilen patlayıcılar tek tek imha ediliyor

Güvenlik kaynakları, ilçede terör örgütü mensuplarının organize direnişinin büyük ölçüde kırıldığını kaydetti.

Terör örgütü mensuplarının, operasyona destek veren vatandaşlardan intikam almak için ev ve iş yerlerine rastgele el yapımı patlayıcı tuzakladığını belirten güvenlik kaynakları, sivil halkın zarar görmemesi için bu patlayıcıların tek tek bulunup imha edilinceye kadar çalışmaların süreceğini bildirdi.

Muhabir: Serdar Açıl

Kaynak: AA