Şırnak'ta yıldırı örgütü PKK mensuplarına müteveccih bitmeme fail operasyonda 14 günde 104 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi.

Şırnak merkezde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve inanma unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu' sürüyor.

Yüzde 26'sı tamamlanan birlikte harekât Yeşilyurt, Dicle, Cumhuriyet ve Gazipaşa mahallelerinde bulanıklık gösteriyor.

Jandarma hususi harekat ve manşet hususi harekat timleri ile teröristler ortada devir kurnaz yunak değini sağlanırken, akıbet 24 saatte 16 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi. Böylece 14 günde kuvvetsiz bir duruma getirilen yıldırıcı sayısı 104'e yükseldi.

PKK personelleri roketatar, el inşası patlayıcı ve derinliğine namlulu silahlarla düzenledikleri saldırılarla asayiş güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışıyor.

Bin 56 evde kontrol yapıldı

Güvenlik güçleri, teröristler çeşidinden açılan 60 barikatı kaldırdı, 12 çukuru kapattı, 240 el inşası patlayıcıyı imha etti.

Sokağa çıkacak yasağının sürdüğü il merkezinde bitmeme fail operasyonlarda bin 56 evde kontrol yapıldı.

Güvenlik güçlerince teröristlerce patlayıcı imalinde kullanıldığı belirlenen biricik evde meydana getirilen arama sırasında belirleme edilen patlamaya amade şekilde 25 tüple güçlendirilmiş 2 titrem patlayıcı imha edildi.

'Teslim ol' çağrıları sürüyor

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, zırhlı araçlardan PKK'lı teröristlere anonslarla silahları ile teyit olmaları anlamında çağrıda bulunuyor.

Kaçış alternatifleri kapatılıyor

Operasyonda çemberi değişik daraltan asayiş güçleri kaçış noktalarını da kapatıyor. Dicle Mahallesi'nde lağım döşemi hatlarından teröristlerin savuşma ihtimaline gönül rahatlığı kâffesi menfez, borazan ve kanalların ağızları çıpa çubuklarla kapatılıyor.

Gıda yardımı

Güvenlik güçleri, biricik taraftan yıldırı örgütüne müteveccih operasyonlarını kararlılıkla sürdürürken, biricik taraftan da şehirde hayatını sürdüren vatandaşların sokağa çıkacak yasağından negatif etkilenmemesi düşüncesince Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanmakta olan besin paketlerini evlere ulaştırıyor.

Operasyona yurttaş desteği

Terör saldırılarından duydukları düşünce dolayısıyla binlerce vatandaşın evini ayrılma etmiş olduğu şehirde Yeşilyurt ve Gazi Paşa mahallelerinde canlı bazısı vatandaşlar, operasyonlara dayanak noktası düşüncesince evlerinin önüne Türk bayrakları astı.

Kaynak: AA