Bölgedeki güvenlik kaynakları, kara hudutları ve jandarma sorumluluk bölgelerinde alınan etkili tedbirler sonucunda, IŞİD mensubu teröristlerden yakalananların sayısında önemli ölçüde artış olduğunun gözlendiğini belirtti. Bu kapsamda yapılan incelemede; 1 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar Türkiye sınırından yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunurken yabancı uyruklu bin 139 IŞİD üyesinin yakalandığı ve yakalanan IŞİD üyelerinin 643'ünün Türkiye'ye, 496 kadarınınsa Suriye'ye geçmeye çalıştığı belirtildi. 

YAKALANAN IŞİD MENSUBU SAYISINDA YÜZDE 90 ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; 2015 yılının son 5 ayında yakalanan IŞİD mensubu sayısında, önceki aylara göre yüzde 90 bir artış gerçekleştiği ve Ocak 2015 ayıyla Ocak 2016 aylarındaki yakalamalar karşılaştırıldığında artışın 3,5 kat seviyesine ulaştığı öğrenildi. 

YASA DIŞI GEÇİŞ TEŞEBBÜSLERİ KİLİS'TE YOĞUNLAŞTI

Güvenlik kaynakları, ayrıca yasa dışı geçiş teşebbüsleri ve yakalamaların Kilis'in Elbeyli Bölgesi'nde yoğunlaştığını belirterek son dönemde yakalamaların artmasında Sınır Güvenlik Sistemleri konusunda alınan tedbirlerin etkili olduğu bilgisini verdi.

Kaynak: DHA