Antalya Ticaret Borsası Meclis Üyesi de olan Hüseyin Simav, bakanlığın 'süt taban fiyatı 1.15 TL'nin altına inmeyecek' açıklamasına rağmen maalesef bazı sanayicilerin değişik yollardan, arka sokaklardan dolaşıp sütü daha ucuz fiyata aldığını dile getirdi. Kooperatif ve sanayicinin yüksek fiyat olduğu için bu fiyata almaması nedeniyle üreticinin çaresiz kaldığını dile getiren Hüseyin Simav, anlaşmada 'aylık kaç ton sütünü aldım 100 ton. 

85 kuruş kabul ederim, 1.15 TL'den geri kalan farkı ay sonunda sana ceza olarak yazarım sen bunu kabul edersen sütünü almaya devam ederim' denildiğini kaydetti.Konya'da Tarım İl Müdürlüğü'nde geçen günlerde yapılan bir toplantıda, süt tozu alımıyla ilgili Et ve Süt Kurumu yetkilileri ve Bakanlık müşavirlerinin, süt sanayinin en büyük 5 firmasının temsilcisini uyardığını kaydeden Hüseyin Simav, 'Perdenin arkasında neler çevirdiğinizi çok iyi biliyoruz, bunları tespit edersek, Maliye Bakanlığı denetimleri ve gıda hijyen denetimleri devreye girecek ve üreticiye çektirdiğiniz ızdırabın bedelini ağır ödeyeceksiniz' şeklinde uyarılar yapıldığını kaydetti. 

Buna rağmen dün bir mesaj aldığını kaydeden Simav, Serik Süt Üreticileri Birliği'nin üreticilere gönderdiği cep telefon mesajını paylaştı. Bu mesajda 'Piyasadaki durgunluk sebebiyle piyasayı gevşetmek için süt fiyatı Mart'tan geçerli 0.85 TL olacak. Ocak, Şubat süt parasını 0.95 TL'den alacaksınız' denildiğini kaydeden Simav, 'Başkanlıktan aşağıda kooperatif üyelerine böyle bir mesaj gidiyor. Bende bu mesajı bakanlığa göndereceğim. Bunun maliyeti zaten 1.15 üzerinde, altına düşünce tamamen üretici hayvanını kesime gönderir' dedi.

Kaynak: DHA