Yoğun motorlu araç trafiğiyle ünlü kentte bisikletlilere yönelik yollar yok denecek kadar az. Ulaşım aracı olarak bisikleti kullananların bir araya geldiği platformlar ise bu nedenle yerel yönetimlerden sık sık bisiklet yolu talebinde bulunuyor. İstanbul’un sayfiye ilçesi Şile’de ise İstanbul’un en uzun bisiklet yolu hazırlığı yapılıyor.

Plana göre, Şile girişinden başlayan 40 kilometrelik bisiklet yolu, Teke Köyü üzerinden Ağva’ya ulaşacak. Mevcut karayolunun bitişiğinde yapılacak bisiklet yolu, doğal orman peyzajında yer alacak ve 1.5’ar metre geliş ve gidiş yönü olmak üzere 3 metre genişliğinde olacak.

Koşu parkuru da var

Türkiye’de bulunmayan bir bisiklet parkurunu projelendirdiklerini belirten Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Bisiklet yolunun hemen yanında da koşu parkuru olacak. İnsanlara ormanda kesintisiz 40 kilometre boyunca yürüyüş, koşu ve bisiklete binme imkanı sunacağız. Yol üzerindeki orman köyleri de bu aktivitelerden faydalanacak. Sporculara hizmet verecek tesislerle geçim noktasında önemli bir imkan bulacaklar” dedi.

12 ay turizm hedefi

Şile’nin günübirlik turizmle anıldığını ve bu kötü ünün ilçeye yarar sağlamadığını kaydeden Tabakoğlu, “Şile’yi 12 ay boyunca turizmin yaşandığı bir destinasyona dönüştürme hedefimiz var. Paydaş sektörlerimiz de tarım, sağlık, spor ve eğitim olacak. Mesela outdoor sporları için herşey bu coğrafyada mevcut. Eğitimde orman okulu açıldı. Buna eklemlenecek doğayla iç içe eğitim imkanı veren eğitim mekanlarıyla Şile’nin vizyonunu değiştirebiliriz” diye konuştu.

Milliyet

Kaynak: HABER7.COM