İstanbul- İddiaya göre Fenerbahçe’ye yakın bir menejeri takibe alan polis, Gençlerbirliği maçında şike yapılacağını ve maç öncesi Gençlerbirliği’ne şike için para gönderileceğini tespit etti.

Fenerbahçe’nin kulüp binası önünde fiziki takip başlatan polis, menejerin aracıyla binadan çıkışını kayıt altına aldı. İddiaya göre Ankara’ya şike için ayrılan parayı götüren menejere yolda bir kulüp yöneticisinden telefon geldi ve telefonda “Paranın yarısını geri getir” talimatı verildi.

Bunun üzerine menejer kulüp binasına geri dönmeye çalışırken polis tarafından çevrildi. Araçta arama yapan polis bagajda bir çanta dolusu para buldu. Menejere ‘Bu ne parası?’ ve ‘Nereden geldi?’ diye soran polis, “Ev alacağım” cevabını aldı. Tüm bu yaşananlar ise polisçe kayıt altına alındı.

Polisler operasyonu erken başlatmamak için menejeri serbest bırakırken, kulüp yöneticilerini arayan menejerin, “Polis çevirdi ama atlattım” dediği belirlendi.
 

Ligler ertelenebilir

Operasyonla ilgili bilgi veren Emniyet Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili, “Liglerin başlaması ertelenebilir” dedi. Aynı yetkili, soruşturmanın genişleyebileceğini belirtirken, Süper Lig’deki şampiyonluğun geri alınabileceğini kaydetti.




Cumhuriyet