Yasa değişikliği Mecliste

Spor Servisi - Sporda Şiddet Yasasında değişiklikleri içeren yasa teklifi dün Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunuldu. AKP, CHP, MHP ve BDP, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Yasa Tasarısında değişiklik yapılması için ortak yasa teklifi hazırladı. Yasa teklifinde şu değişiklikler öngörülüyor:

Şike ve teşvikprimi maddesinde yapılan düzenlemeyle, belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişiye 5 yıldan 12 yıla kadar hapis yerine, 1 yıldan 3 yılakadar şeklinde değiştiriliyor.

Yeni teklifle; suçun federasyon veya kulüplerle spor alanında faaliyet gösteren tüzel kişilerin genel kurul ve yönetim kurulu başkan veya üyeleri, teknik veya idari yöneticileri ile kulüplerin ve sporcuların menajer veya temsilciliğini yapan kişiler tarafından işlenmesi halinde, ceza yarı oranında arttırılacak.

Şike ve teşvik primi kapsamına giren suçlarla ilgili olarak, Ceza Muhakemesi Kanununa göre hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilemeyecek, verilen hapis cezası seçenek yaptırımlara çevrilemeyecek ve ertelenemeyecek.

Verilen karar üzerine kişinin kulüple olan görev ilişkisi derhal sona erdirilecek.

Aziz Yıldırım Ocak’ta serbest mi?

Meclis’e sunulan yasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde tutuklu bulunan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 3 yıla inen cezanın 5’te 1’lik bölümünü doldurduğu için Ocak ayında serbest kalabileceği iddia edildi.


cumhuriyet