SİİRT

Siirt'te çocuklar, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyenin temizlik hizmetine destek olmak için hazırladıkları afişlerle kentte yürüyüş yapıp çöp topladı.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince kentteki vatandaşlara hak ettikleri belediye hizmetlerinin sunulması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda kentin temizliği ile çalışmalara başlanırken, belediye ekiplerince mahallelerdeki ve okullardaki çöp konteynerleri yenilendi, okullara çöp poşetleri dağıtıldı.

Bu hizmete destek sunmak isteyen TOKİ Konutları Osman Gazi İlköğretim Okulundaki 40 öğrenci, temizlik konusunda vatandaşların duyarlılığını artırmak için kampanya başlattı.

Kampanya ile hazırladıkları, "Temizlik imandan gelir", "Çöpünü yere atma, yeşili koru", "Temiz Siirt için el ele" yazılı afişlerle öğretmenlerinin de katılımıyla kentte yürüyen çocuklar, Aydınlar, Kurtalan ve Güres caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda çöp topladı.

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Yener Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin başlattığı temizlik kampanyası ile tüm okulların ve mahallelerin çöp konteynerlerini yenilediklerini söyledi.

Kentte temizliğin daha iyi olabilmesi adına okullara çöp poşetleri dağıttıklarını ifade eden Tanık, bazı öğrencilerin bu hizmete katkı sunmak üzere temiz bir çevre için toplumsal duyarlılığı artırmak adına kentte yürüyüş yaptığını aktardı.

Tanık, "Belediye olarak böyle duyarlı evlat yetiştiren anne, baba ve öğretmenleri kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerden bedensel engelli Şahan Ertan, belediyenin okullarına çöp konteynerleri vermesinden duydukları mutluluğu dile getirdi.

Sloganlar eşliğinde yürüyerek ve temizlik yaparak belediyeye hem destek olmak hem de teşekkür etmek istediklerini anlatan Ertan, yapacakları temizlikle kentte duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını aktardı. Belediye tarafından temizlik yapan öğrencilere ayakkabı hediye edildi.

Muhabir: Ali Tepe

Kaynak: AA