SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Toprak altındaki işçilerin kurtarılması için AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Kızılayı ve jandarma uzman ekipleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

100 uzman personel ve 50'yi aşkın iş makinesi ile sürdürülen arama kurtarma çalışmaları, dün gece tespit edilen enkaz altında kalan bazı iş makinelerinin olduğu bölgeye kaydırılarak yoğunlaştırıldı.

İş makinelerinin yardımıyla enkaz bölgesinden kamyonlara yüklenen hafriyat ise ocağın dışına taşınarak alan açılıyor.

Çalışmaların yoğunlaştırıldığı bölgede enkaz altında kalan bir iş makinesine ait parçalar bulundu. Makine parçalarının bulunması, alanda bekleyişini sürdüren aileleri umutlandırdı.

Aynı adı taşıdığı yeğeninin kurtulmasını bekliyor

Enkaz altında kalan işçilerden 5 çocuk babası Bedrettin Caylı'nın (30) aynı adı taşıdığı amcası Bedrettin Caylı, facianın meydana geldiği günden bu yana endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Yeğeni ve diğer işçilerin bir an önce enkaz altından çıkartılması için dua ettiklerini söyleyen Caylı, "Perşembe gecesinden beri burada bekliyoruz. Temennimiz bir an önce enkaz altından çıkarılmalarıdır. Allah'tan ümit kesilmez." ifadesini kullandı.

Muhabir: Zekeriya Güneş-Selman Tür

Kaynak: AA