KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kente gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir restoranda şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarıyla yemekte buluştu.

Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!

Oktay, burada yaptığı konuşmada, vatan topraklarının tarih boyunca, gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen aziz şehitlerin üstün cesareti ve büyük fedakarlıkları sayesinde genç kuşaklara emanet edildiğini söyledi.

Türkiye'nin her karış toprağının şehit kanıyla sulandığını, hak ve bağımsızlık için nice canların toprağa düştüğünü belirten Oktay, şöyle konuştu:

"Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kahramanmaraş'ta 7'den 70'e seferber olan gazi milletimiz, aynı ruhla 15 Temmuz'da, Doğu ve Güneydoğu'da, El Bab'da ve Afrin'de devletimizin bekası için mücadele etmeyi sürdürmektedir. Peygamberlik makamından sonra gelen yüce bir makam olan şehitlik, inançlarımızda özel bir yere sahiptir. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette şehitleri övmüş, onlar için 'Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler. Onlar Rab'leri tarafından rızıklanırlar.' buyurmuştur. Böylesine kutsal bir mücadelenin korkusuz kahramanlarını sonsuza kadar yad etmek, onların aziz hatıralarını yaşatmak hepimizin boynunun borcudur."

Fuat Oktay, şehit ve gazi yakınlarına seslenerek, "Sizlerin göstermiş olduğu sabır, cesaret ve üstün fedakarlıklar karşısında ne yapsak azdır. Sizler, vatan söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadınız. Bizler de aynı duyarlılıkla her zaman sizlerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Şehit aileleri ve gazilere en iyi şekilde hizmet etmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde "Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü"nü kurduklarını anlatan Oktay, geliştirdikleri istihdam politikalarıyla şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının yanında olduklarını, bu çerçevede kamu kurumlarında 41 binden fazla şehit yakını gazi ve gazi yakınının istihdam edildiğini vurguladı.

Oktay, terör mağduru sivil vatandaşlardan engelli hale gelenler ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına da sosyal güvence imkanı tanındığının altını çizerek şunları kaydetti:

"Aylık bağlanma hakkı verdik, ağır malul olan gazilerimize sağlanan bakım desteğini köy korucuları ve sivil vatandaşlarımıza da uyguladık. Sizlere karşı en temel vazifemizi, bu ülkede terörün kökünü kazıyarak, şehitlerimizin kanını yerde bırakmayarak yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve cesur tavrı ortadadır. Anadolu'nun her karış toprağını teröristlerden temizleyeceğiz. Bu ülkenin şehirlerini, dağlarını, ovalarını huzur ve güvenin tesis edildiği mekanlar haline getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Aziz şehitlerimize kahraman şehir Kahramanmaraş'tan söz veriyoruz, 81 vilayetimizle 82 milyon insanımızla daima birlik beraberlik içinde, şer odaklarının karşısında olacağız. Şehitlerimizin emanetini çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti.

Oktay, Trabzon Caddesi'ndeki esnafla da bir araya geldi.

Muhabir: Kerem Kocalar

Kaynak: AA