Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş-Diyarbakır arasındaki Şenyayla bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin, "Şenyayla'nın bütün derelerine, dağlarına, tepelerine ve her tarafa girildi. Yaklaşık iki gündür iyi bir operasyon icra edildi. Bölgede bir süpürme harekatı yapıldı." dedi.

Kentteki şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Yavuz, devletin şehit aileleri ile gazilere gereken önemi en iyi şekilde gösterdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şehit aileleri ve gazilerin sorunlarının önemli oranda giderildiğini belirten Yavuz, istihdam başta olmak üzere birçok sosyal haklarının da genişletildiğini anımsattı.

Yavuz, Muş-Diyarbakır arasındaki Şenyayla bölgesinde yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ağır darbelerin vurulduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Operasyonlarda kış üslenmesi olarak çok ciddi malzemeler ele geçirildi. Yaklaşık 1,5 tonun üzerinde malzeme bulundu ve imha edildi. Şenyayla'nın bütün derelerine, dağlarına, tepelerine, her tarafa girildi. Yaklaşık iki gündür iyi bir operasyon icra edildi. Bölgede bir süpürme harekatı yapıldı. Bölgemizde kamu düzenini ve güvenini tehdit eden hangi unsur olursa olsun, etkin ve kararlı bir mücadele yürütüyoruz."

Kaynak: AA